fbpx

Veelgestelde vragen 
Escape Room Coevorden

Hieronder vindt u de meest veelgestelde vragen en het antwoord hierop. Mocht uw vraag er toch niet bij staan. Neem dan even contact op doormiddel van ons contactformulier, stuur rechtstreeks een e-mail of bel ons even.

Met hoeveel personen mogen we de escaperoom spelen?

De kamer is geschikt voor 3 tot 6 personen. Echter ivm de corona maatregelen geld dit alleen voor 1 huishouden, voor meerdere huishoudens geld: 3 tot en met 4 personen. 
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Escaperoom Coevorden.

Hoe laat moeten we er zijn?

Jullie moeten er minimaal 10 minuten van te voren zijn. Dit zodat de laatste dingen nog even uitgelegd kunnen worden en er eventueel nog even gebruik gemaakt kan worden van het toilet. Zijn jullie te laat dan gaat dit van jullie eigen speeltijd af aangezien we werken met een straks schema en er ook nog groepen na jullie komen.

Is de kamer te spelen als ik niets van computers en tablets af weet?

Wij maken in onze escaperoom veel gebruik van schermen zowel touchscreens als tablets. Je hoeft niet heel technisch te zijn mits je maar 1 ding onthoudt: alle schermen zijn touchscreens dus om ze te bedienen moeten ze aangeraakt worden dus wees niet bang

Worden we echt opgesloten?

Nee! Alle deuren zitten met een magneet dicht. Deze kunnen ten alle tijden geopend worden met de noodknop aan de zijkant van de deuren. Tevens wordt er meegekeken en geluisterd door de game master. Deze heeft ook een noodknop waardoor alle deuren meteen open gaan.

Hoe lang duurt de escaperoom?

Het is de bedoeling om binnen 60 minuten ontsnapt te zijn. Sommige groepen zullen er eerder uit zijn en anderen doen er een uur over. 

Is de kamer te spelen voor iemand met claustrofobie?

Naast elke deur zit een noodknop waarmee de deuren meteen open gaan. Tevens kijkt en luistert er altijd iemand mee dus mocht je alsnog een paniekaanval krijgen dan grijpen we meteen in met onze noodknop.
De kleinste kamer is minimaal 3.5 bij 3.5 meter.
Let wel op bij het gebruik van de noodknop is het spel afgelopen aangezien we de kamer dan niet meer kunnen resetten.

Is er een toilet aanwezig?

Jazeker beschikken wij over een toilet, deze kan voor en na het spel gebruikt worden. Tijdens het spel is dat helaas niet mogelijk aangezien je tijdens het spel de ruimte niet kan verlaten.

Is de escaperoom te boeken voor iemand in een rolstoel?

Onze escaperoom is rolstoel toegankelijk echter zijn niet alle spellen te doen vanuit een rolstoel. Ook hebben wij geen invalidentoilet.

Kunnen wij de Escape Room als gezin spelen met kinderen?

De escaperoom is te spelen voor een gezin met kinderen indien de volwassenen ook meespelen.
De minimale leeftijd is wel 12 jaar. 

Jonger dan 12? Neem dan even contact met ons op.

Waar kunnen wij onze auto's parkeren?

Voor onze escaperoom is genoeg parkeergelegenheid. Echter alleen voor de loods van de escaperoom en niet voor de deur van de buren.

Hoe kan ik betalen bij Escaperoom Coevorden?

Het is mogelijk om via de website te betalen met iDeal, op locatie kan er zowel per pin als contant betaald worden.

In Welke taal is de escaperoom te spelen?

Momenteel is het alleen mogelijk om in de Nederlandse taal de escaperoom te spelen, binnenkort zal ook Engels worden ondersteund.

Waarom is de gemiddelde tijd rond de 60 minuten?

Het spel duurt officieel 60 minuten, echter kan de groep doorspelen nadat deze tijd voorbij is. Na de 60 minuten zullen wel extra hints gegeven worden waardoor iedereen wel de gehele beleving ziet. Hierdoor is de gemiddelde tijd wel hoger dan bij een andere escaperoom. Maar speelt iedereen de gehele kamer.

Wij willen graag met 2 of meer groepen komen, kan dat?

Jazeker is dat mogelijk! Bij het reserveren dienen dan de opvolgende tijdsloten gereserveerd te worden. Dus bij 2 groepen 2 tijdsloten bij 3 groepen 3 tijdsloten etc. De 1e groep begint op de afgesproken tijd en zodra die klaar zijn wordt de kamer weer zo snel mogelijk klaargezet voor de volgende groep. De tijd hiertussen zal dus geen uur zijn zoals geboekt is waardoor de groepen sneller door kunnen. Echter hebben we helaas geen wachtruimte waardoor de groepen niet tegelijk aan kunnen komen. Zodra de 1e groep klaar is kan de 2e groep komen. De 1e groep kan dan wel blijven wachten bij de 2e groep want deze groep heeft de kamer al gespeeld en krijgt zo geen spoilers meer. Wanneer de 2e groep al aanwezig is bij het spel van de 1e groep dan wordt er al van alles prijsgegeven waardoor de ervaring minder zal zijn.